• U kan bij ons ook terecht om embryo’s uit de baarmoeder van uw merrie te spoelen.

Het jonge embryo wordt 7 tot 8 dagen na ovulatie uit de baarmoeder gespoeld , waarna wij het manipuleren en transportklaar maken , zodat het kan verzonden worden naar een gespecialiseerd transplantatiecentrum. Daar wordt het embryo nog dezelfde dag in de meest  geschikte dragermerrie overgeplant.

Het transport van het embryo gebeurt door een gespecialiseerde firma (HippoXpress)  en heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van het embryo, dankzij het gebruik van een speciaal transportmedium.

Dankzij onze nauwe samenwerking met het transplantatiecentrum (KEROS tenzij u zelf een ander centrum verkiest) zijn wij zeker dat er steeds een geschikte dragermerrie ter beschikking is Wij hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd ivm het uitspoelen , manipuleren en transportklaar maken van het embryo.

Dankzij de techniek van embryotransplantatie is het mogelijk meerdere veulens per jaar van dezelfde merrie te fokken, en hoeven sportpaarden hun sportcarriere niet te onderbreken. Embryotransplantatie wordt ook vaak gebruikt om medische redenen, als de donormerrie bijvoorbeeld niet in staat is zelf nog en veulen te dragen , of een verleden heeft van herhaaldelijke abortus.

  • Ook overplanten van verse en of diepvriesembryo ‘s in eigen draagmerries is mogelijk.